Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marcouch waarschuwt viruswaanzinnigen: handen af van GGD’ers

  •  
15-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
Veiligheidsberaad bespreekt eerste voetbalweekend

© UTRECHT - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem staat de pers te woord voorafgaand aan het Veiligheidsberaad. Het verloop van het EK voetbal en de regels voor evenementen in de zomer staan o

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch roept antivaxxers en viruswaanzinnigen op om GGD-medewerkers met rust te laten. “Geen bedreigingen, dus gif binnen de lippen houden, en handjes thuis!”, schrijft hij op Twitter.
Veel GGD-medewerkers worden de laatste weken bedreigd, bericht De Gelderlander. Een Nijmeegse GGD’er schreef vorige week hoe zij en haar collega’s te lijden hebben onder de agressieve volgelingen van corona-ontkenner Willem Engel.
De voorman van de viruswaanzinnigen heeft zijn achterban opgeroepen om foto’s en video’s te maken van GGD-medewerkers die actief zijn op priklocaties. Eerder deed de GGD Hollands Midden om die reden al aangifte tegen Engel.
Ook de medewerkers van het bedrijf dat de GGD-bussen levert, worden geïntimideerd, vertelt Johan Pouw van Pouw Vervoer aan De Gelderlander.
" Op sociale media wordt het verhaal gedeeld dat er mogelijk prikbussen gaan worden ingezet bij scholen. Nu zijn die nog dicht, maar dat maakt heel veel mensen boos en dus wordt er van alles geroepen bij de bus."
De aanhangers van de intellectueel uitgedaagde dansleraar Engel staan erom bekend dat ze snel agressief worden. Eerder deze week begonnen zij in een café in Mechelen nog met stoelen te gooien , nadat de uitbater hun had gevraagd de coronaregels te respecteren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.