63

Marcouch: Wilders is één van de grootste antisemieten

PvdA-Kamerlid reageert op kritiek op deelname rapper Appa aan anti-racisme demonstratie ... Tweet later op de dag genuanceerd 

Volgens het PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is Wilders één van de grootste antisemieten. Dat zei hij zaterdagochtend via zijn Twitter-account in reactie op kritiek die hij ontving wegens het bijwonen van een manifestatie zaterdag tegen antisemitisme, racisme en islamofobie waar ook rapper Appa bij aanwezig zal zijn.

Updates onderaan artikel

In de tweet verwijst Marcouch naar de bijdrage van de omstreden rapper Appa die een felle criticaster van de staat Israël is. Volgens Marcouch is het verschil tussen Wilders en Appa, dat Appa ‘nog te onderwijzen valt’. Het PvdA-Kamerlid wist niet van de komst van de rapper voordat hij toezegde bij de manifestatie aanwezig te zullen zijn.

Op de foto van Wilders die in de tweet werd gebruikt, staat de PVV-leider naast onder andere Marine Le Pen van Front National. Mede-PvdA-Kamerlid Keklik Yucel zegde af wegens de komst van Appa.

Een manifestatie tegen discriminatie waar ook discriminatie/anti-semitisme is, is geen duidelijk statement tegen haat en racisme.

Eén van de uitspraken van Appa: ‘Fuck de zionisten, fuck de Talmoed, free your mind, free Palestina!’

Appa zegt over de commotie op Twitter:

Blijkbaar zijn er heel wat rare figuren op hun teentjes getrapt omdat ik vandaag spreek op de manifestatie.. Goed zo!

Update 16:29

Ahmed Marcouch heeft inmiddels zijn tweet genuanceerd. In een reactie aan de NOS laat hij weten:

Met de foto wilde ik laten zien dat er grotere antisemieten zijn. (..) Je kunt veel van Wilders zeggen, maar niet dat hij een jodenhater is.

Cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (63)