Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marianne Thieme Groenste Politicus van 2015

  •  
10-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
thieme300.jpeg
Thieme liet onder andere Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) ver achter zich
Marianne Thieme, fractieleider van de Partij voor de Dieren (PvdD), is door de bezoekers van het speciaal voor de verkiezing opgezette website Groenstepoliticus.nl uitgeroepen tot Groenste Politicus van 2015. Dat maakt het programma Vroege vogels zondag live bekend in de uitzending. Natuurmomenten organiseerde de verkiezing. Andere finalisten waren Liesbeth van Tongeren (GroenLinksen Ernest de Groot (Water Natuurlijk).
RTEmagicC_12b3dcf4b4.jpg
Marianne  Thieme zet zich als Kamerlid van de Partij voor de Dieren met hart en ziel in voor dierenwelzijn, natuurbehoud en milieuproblemen. Zij maakt zich bijvoorbeeld sterk voor het afmaken van een nationaal natuurnetwerk en het creëren van robuuste natuur. Ook strijdt zij tegen de sterk geïndustrialiseerde landbouw in Nederland. Zaken waar wij als Natuurmonumenten groot belang aan hechten.
Thieme haalde volgens Vroege Vogels een ruime meerderheid van de stemmen binnen (2598 van de 6887). Natuurmonumenten organiseerde de verkiezing dit jaar voor de achtste keer.
Cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.