Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marijnissen: meer uitleg graag bij de omroep

  •  
26-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
marijnissen_300_01.jpg
SP-leider spreekt verlangen uit tijdens Zomergasten 
SP-voorzitter Jan Marijnissen opende een nieuwe serie van Zomergasten, dit keer gepresenteerd door Jelle Brandt Corstius, de Rusland-correspondent die van onbevangenheid zijn handelsmerk heeft gemaakt.
Tegenover hem sprak Jan Marijnissen zijn wens uit voor meer explicateurs (dat zijn deskundigen die onbekende dan wel ingewikkelde zaken uitleggen) bij de omroep. Hij deed dit in aanloop naar een – overigens nietszeggend – fragment van de legendarische  Pierre Janssen die in de jaren zestig meeslepend uitleg gaf over de veelal onbegrijpelijke hedendaagse kunst.
Marijnissen mist die duiding op radio en televisie, niet alleen op het gebied van kunst maar op alle gebieden. Hij roemde Den Haag Vandaag parlementair verslaggever Ferry Mingelen als lichtend voorbeeld van hoe het moet.
Want vind je? Heeft Marijnissen gelijk? Is er op radio en tv te weinig aandacht voor duiding? Of is dat verlangen in het tijdperk van Google en Wikipedia alleen maar nostalgie?

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.