Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marijnissen: 'Nationaal Historisch Museum niet in Arnhem'

  •  
16-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
marijnnissen_300.jpg
Parkeergarage van 60 miljoen euro reden om te verkassen
SP-leider Jan Marijnissen, initiatiefnemer van het Nationaal Historisch Museum, vindt dat de vestigingsplaats van het nog te bouwen museum opnieuw moet worden bekeken. De aangewezen lokatie, naast het Openluchtmuseum in Arnhem, blijkt enorme extra kosten met zich mee te brengen.
Het Nationaal Historisch Museum is nu gepland op de plek van de parkeerplaats naast het huidige Openluchtmuseum in Arnhem. Volgens beramingen gaat de bouw van een parkeergarage om de verloren ruimte op te vangen 60 miljoen euro kosten, meer dan de 50 miljoen die voor het hele museum is gereserveerd. Volgens Jan Marijnissen die het plan voor een dergelijk museum bedacht is dat reden de vestigingsplaats opnieuw te overwegen, zo vertelde hij in Met Het Oog Op Morgen. Marijnissen stelde al eerder voor om het museum in Den Haag of Amsterdam te vestigen. Het kan nu volgens hem het beste gecombineerd worden met het plan voor een ‘Huis van de Democratie’ dat ook in ontwikkeling is.
cc-foto: Wikimedia

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.