Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marijnissen 'niet blij' met proces tegen Wilders

  •  
21-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
marijnissen_300.jpg

'Wilders’ opvattingen moeten niet in de rechtszaal worden bestreden'

Oud SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Jan Marijnissen is ‘niet blij’ met de rechtszaak tegen Wilders. Hij is bang dat bij een veroordeling Wilders martelaar wordt en bij vrijspraak het politieke debat nog verder verhardt.
Op zijn weblog schrijft hij: 
De houding van Wilders, en vooral de door hem gebezigde taal tegenover moslims, blijft niet zonder gevolgen. Woorden hebben hun betekenis, voor de afzender én voor de ontvanger. Alle conflicten op aarde zijn met woorden begonnen: vermeend goed en kwaad moet immers benoemd worden. Het onderscheid tussen wij en zij moet scherp getrokken worden, en dan volgen de diskwalificaties, dan de stemmingmakerij, dan de discriminatie, dan de haat, en dan…. (…)
In de rechtzaal gaat het om de vraag of met de uiting van een mening de wet wordt overtreden, niet om de vraag of een mening gewenst is of niet. In een levende democratie bestaande uit weerbare mensen zal iedereen die vraag moeten beantwoorden: zijn de opvattingen en plannen van Wilders gewenst? 
Lees meer op het weblog van Jan Marijnissen: Wilders’ wet
 
RTEmagicC_429501836_e11da23fd8.jpg
cc-foto: roel1943

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.