Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marine le Pen doet een Jean-Marie, verklaart Frankrijk in WOII heilig

  •  
10-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
FRANCE-POLITICS-PARTY-FN

© 2014-09-07 14:38:03 French far-right leader Marine Le Pen (R) and her father France's former far-right leader Jean-Marie Le Pen attend a youth summer congress of the Front National (FN) far-r

Marine le Pen, de leider van het Franse Front National heeft de afgelopen jaren hard haar best gedaan om haar partij te ontdoen van de antisemitische smet van haar vader Jean-Marie, de oprichter van de partij. Maar de appel valt toch niet ver van de boom, zo blijkt wel uit haar uitspraak in een gesprek met de Franse zender RTL. In dat gesprek ontkent Marine dat de Franse staat verantwoordelijk is voor razzia’s waarbij in 1942 meer dan 13.000 joden zijn opgepakt, verscheept naar vernietigingskampen en vermoord. “Frankrijk is volgens mij niet verantwoordelijk voor de razzia van de Vel d’Hiv”, aldus presidentskandidate Marine le Pen.
Franse agenten brachten in 1942 duizenden joden samen in het wielerstadion Vel d’Hiv, waarna ze werden overgebracht naar nazivernietigingskampen. In het verleden heeft oud-president Jacques Chirac de verantwoordelijkheid van Frankrijk hiervoor reeds erkend, ook de huidige president François Hollande heeft zich geëxcuseerd voor de rol van de Franse politie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.