Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marine Le Pen spreekt neofascisten toe in 'warme' videoboodschap

  •  
06-03-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
lepen300_06.jpg
Front National-leidster is doorgaans erg voorzichtig met wie ze haar vrienden noemt, maar sluit nu de neofascisten van Pegida in haar hart ... Spreekt menigte in videoboodschap toe
Marine le Pen, vriendin van PVV-leider Geert Wilders en voorvrouw van de Franse partij Front National, is doorgaans erg terughoudend met wie ze haar vrienden noemt. Haar vader, Jean-Marie le Pen, haalde in het verleden veelvuldig het nieuws vanwege zijn antisemitische uitspraken. Om ervoor te zorgen dat de partij de smet van antisemitisme kwijt raakt, houdt zijn dochter zich braaf aan alle ongeschreven regels. Maar afgelopen week maakte ze toch een misstap.
In een videobericht van 28 februari spreekt Marine le Pen demonstranten in Rome toe. Onder hen voornamelijk leden van de Italiaanse Lega Nord, de extreem-rechtse Griekse Gouden Dageraad en de Duitse fascisten van Pegida.
Le Pen zei:
Nu ik niet in staat ben om mij in persoon bij jullie te voegen, wil ik jullie een warme groet en dit bericht van steun toezenden, nu blijkt dat jullie vandaag in enorme aantallen in Rome bijeen zijn gekomen om te protesteren tegen het dodelijke beleid in heel Europa. Ik roep u allen op vertrouwen en moed te houden en de toekomst met een glimlach en vastberadenheid tegemoet te treden. En trots te zijn op onszelf.”
Volgens de Franse nieuwssite Mediapart hielden demonstranten bij de betoging onder meer beelden van Benito Mussolini omhoog, evenals Keltische kruisen – hét symbool van neofascistische bewegingen.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-03-06_om_14.16.52.png
Vrijdag haastte Marine le Pen zich te zeggen dat zij niet in de hand heeft wie er op komen dagen bij een demonstratie.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.