Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marine Le Pen: 'Wilders is extremer dan ik'

  •  
01-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
lepen_300.jpg
Leider extreemrechtse Front National: 'Ik voer geen oorlog tegen religie'
Marine Le Pen (42), de nieuwe leider van het extreemrechtse Front National, neemt afstand van Wilders. Ze vindt zichzelf gematigder dan de PVV-leider, verklaart ze in een interview met het AD.
“Ik voer geen oorlog tegen religie,” zegt ze in het interview (niet online beschikbaar). “Ik val geen religieuze teksten aan. Dat is het verschil tussen Wilders en mij. Hij leest de Koran letterlijk. Maar de Koran, en ook de Bijbel trouwens, zijn geen boeken die je letterlijk moet nemen. Ik verzet me tegen fundamentalisten die hun wil en wetten in Frankrijk willen opleggen. De sharia is niet verenigbaar met onze principes, onze waarden en onze democratie. Ik denk dat Wilders harder is in zijn oordeel over de islam. Ik ben gematigder.”
Het Front National werd veertig jaar geleden door haar vader Jean-Marie werd opgericht. Ze wil het imago van de partij veranderen en meer aandacht besteden aan economische en sociale kwesties. 52 procent van de Fransen beschouwt het FN inmiddels als een ‘normale partij’. 
RTEmagicC_lepen_413.jpg
cc-foto: Ernst Morales

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.