168

Mark op het matje geroepen

Premier en PVV-leider halen Statenlid over op coalitie-partij te stemmen... Kamer wil weten wat hier tegenover stond

Vorige week nodigden premier Rutte en zijn strijdmakker Geert Wilders het Statenlid Johan Robesin van de onafhankelijke Partij voor Zeeland uit in het Torentje. De twee wilden voorkomen dat de Onafhankelijke Staten Fractie een zetel in de Eerste Kamer krijgt. De oppositie roept Rutte nu op het matje in een spoeddebat. Bijna de gehele oppositie wil weten wat er exact besproken is.

De Zeeuwse krant PZC schrijft dat Robesin eerst van plan was om op de Onafhankelijke Statenfractie te stemmen, maar nu voor een coalitiepartij kiest. Welke partij het wordt weet hij nog niet, maar hij bevindt zich momenteel graag in VVD- en PVV-kringen. Bovendien heeft Robesin in maart, vlak na de provinciale staten verkiezingen al zijn voorkeur uitgesproken voor de PVV. Dus een speciale behandeling was niet eens nodig geweest.

De oppositie wil nu in een spoeddebat opheldering over het gesprek van Mark Rutte en Geert Wilders. Robesin houdt in een gesprek met EO’s radioprogramma Dit is de Dag over de gemaakte afspraken stijf de lippen op elkaar. Waaruit maar blijkt dat er wel afspraken gemaakt zijn. 

Eerder verscheen op Joop: Mark en Geert zetten Torentje in om restzetel Senaat binnen te halen

NOS: Debat over gesprek Rutte met Statenlid

Geef een reactie

Laatste reacties (168)