92

Mark Rutte bang voor ‘rode’ Freek de Jonge

Rutte wil niet met cabaretier aan tafel ... De Jonge niet welkom bij tv-programma 1 voor de verkiezingen

Cabaretier Freek de Jonge is zaterdag niet welkom als gast bij het televisieprogramma 1 voor de verkiezingen. De goedlachse VVD-leider Mark Rutte, die zaterdag ook in het programma zit, wil niet dat een komiek aan tafel zit. Dat verklaart De Jonge aan het persbureau ANP.

Update 19.50

Mark Rutte is woensdagavond te gast in het VARA-programma De Wereld Draait Door. Presentator Matthijs van Nieuwkerk stelt Rutte de vraag waarom hij niet met De Jonge aan tafel wil. Rutte antwoordt niet in een ‘rood’ televisieprogramma te willen zitten, aan tafel met een ‘rode’ gast.

Het ANP schrijft:

De Jonge zou bij presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman vooruitkijken naar zijn verkiezingsconference van dinsdag. Als tegenvoorstel kreeg hij woensdag van de redactie om vrijdag in plaats van zaterdag aan te schuiven. Dan zijn Andries Knevel en Tijs van den Brink de gastheren. “Maar daar zie ik van af”, zegt De Jonge.

De Jonge begrijpt niet waarom Rutte niet met hem aan tafel wil:

Wat heeft hij te vrezen als hij zo zeker van zijn zaak is? Ik had me er wel op verheugd.

cc-foto: Pietplaat

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (92)