15

Mark Zuckerberg lanceert politieke beweging

Waarom niet? Facebook-directeur start samen met anderen uit Silicon Valley Fwd.us (lees: forward us)

Mark Zuckerberg, de directeur van het sociale medium Facebook is samen met anderen uit Silicon Valley een politieke beweging begonnen. De naam: Fwd.us. De lancering kondigde hij aan in een artikel in The Washington Post.

Fwd.us is ambitieus. De beweging wil een herziening van het Amerikaanse immigratiebeleid, wil stimulering van het onderwijs en de bevordering van investeringen in wetenschappelijk onderzoek. Zuckerberg wil onder meer dat getalenteerde en geschoolde immigranten kans maken op een Amerikaanse staatsburgerschap.

Volgens de 28-jarige (niet-afgestudeerde) Harvard-alumnus is Fwd.us erop gericht om ‘de kenniseconomie op te bouwen die de VS nodig hebben om meer banen, innovatie en investeringen te garanderen’. Zuckerberg heeft een hoger niveau van het onderwijs voor ogen en een grotere focus op het leren over wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Onder hen die achter de beweging staan zijn onder meer LinkedIn-baas Reid Hoffman, durfkapitalisten John Doerr en Jim Breyer, en Ruchi Sanghvi van Dropbox, tevens de eerste vrouwelijke techneut bij Facebook.

Op de site van The Washington Post verklaart Zuckerberg:

Als leiders van een industrie die heeft geprofiteerd van deze economische verschuiving, zijn wij van mening dat we een verantwoordelijkheid hebben om samen te werken en ervoor te zorgen dat alle leden van onze samenleving profiteren van de moderne kenniseconomie.

cc-foto: JD Lasica

Geef een reactie

Laatste reacties (15)