33

Markuszower trekt zich terug van PVV-lijst

In opspraak geraakte nummer 5 op de lijst van Geert Wilders voelt zich 'niet senang' bij recente media-aandacht voor zijn persoon

Gidi Markuszower, de nummer vijf van de kandidatenlijst van de PVV trekt zich terug uit de verkiezingsstrijd. Hij voelt zich ‘niet senang’ bij de media-aandacht die er de afgelopen tijd voor zijn persoon is geweest.

Markuszower raakte snel na de bekendmaking van de lijst in opspraak. Eerst vanwege verboden wapenbezit in het verleden, daarna door het uitspreken van het joods equivalent van een fatwa tegen andersdenkende joden.

Zaterdag liet de PVV-kandidaat in een verklaring weten niet langer beschikbaar te zijn voor het Tweede Kamerlidmaatschap. Dit meldt De Volkskrant:

Heden heb ik besloten mij terug te trekken als kandidaat-Kamerlid voor de Partij voor de Vrijheid. De afgelopen twee weken heb ik mogen ervaren wat het betekent om continu onder een negatief vergrootglas te liggen. Ik voel mij in een dergelijke positie niet senang en wens niet op die manier de komende vier jaar door het leven te gaan.

Eerder trok de nummer 9 van de lijst, Mellony van Hemert, zich ook al terug als kandidaat. Ze deed dit, nadat was gebleken dat zij de schrijfster was van een nooit uitgegeven boek. De uitgever had het op het allerlaatste moment ingetrokken, omdat er serieuze twijfels waren bij het waarheidsgehalte van het (reeds gedrukte) werk.

Geef een reactie

Laatste reacties (33)