Laatste update 11:32
122

Makelaar: eigenaar verhuurt alleen aan ‘mensen van Nederlandse afkomst’

Een Nederlands-Marokkaans echtpaar dat een woning wilde huren in Zuid-Holland kreeg een wel heel onthutsend mailtje van de makelaar. Het echtpaar werd niet uitgenodigd om de woning te bezichtigen, omdat de eigenaar “alleen aan mensen van Nederlandse afkomst” zijn woning zou willen verhuren, aldus het mailtje van de makelaar. Nadat de website Marokko.nl melding maakte van het incident, begeleid met een screenshot van het mailtje, komt de makelaar nu met aanvullende informatie.

De medewerker die verantwoordelijk is voor het mailtje zegt in een reactie:

Ik kan aan die mensen natuurlijk wel een onzinverhaal vertellen, maar de eigenaar heeft dit expliciet verteld. Wij verzinnen dat niet zelf. Wij hebben geen problemen met mensen.

Volgens een collega van de medewerker zit het verhaal wat “genuanceerder” in elkaar en is de formulering van de collega “heel ongelukkig”. De makelaar zegt nu dat het nooit de bedoeling is geweest om Nederlandse-Marokkanen te discrimineren. Arbeidsmigranten uit het Oostblok discrimineren daarentegen – de expliciete wens van de woningeigenaar – daar heeft de makelaar geen problemen mee:

De eigenaar heeft in het verleden slechte ervaringen gehad met arbeidsmigranten uit het Oostblok die hier veel huren, en zei dat ze dat liever niet meer wilde. Ze wil liever een Nederlands gezin, in de ruimste zin van het woord. Dus ook Marokkaans-Nederlands, Nederlands-Marokkaans of hoe je het ook wil noemen.

Geef een reactie

Laatste reacties (122)