51

‘Marokkanen, meld discriminatie!’

Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders meent dat er sprake is van onderrapportage

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) opende donderdag een speciaal digitaal meldpunt voor discriminatie. Met ‘Meld Discriminatie’ hoopt de organisatie de meldings- en aangiftebereidheid onder Marokkaanse Nederlanders te bevorderen.

SMN vindt de meldings- en aangiftebereidheid van slachtoffers van discriminatie te laag, met name onder Marokkaanse Nederlanders.

Ervaringen van antidiscriminatiebureaus en onderzoeken naar discriminatie in Nederland leren keer op keer dat er sprake is van onderrapportage. Dat betekent niet alleen dat het beeld over aard en omvang van discriminatie vertekend is, maar ook dat slachtoffers blijkbaar onvoldoende bekend zijn met de mogelijkheden om te melden.

Via een pagina op de website van SMN kunnen bezoekers een formulier invullen dat wordt doorgestuurd naar het lokale regionale antidiscriminatiebureau waar de melding van discriminatie speelt.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (51)