Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Marokkanengemeenten’: wel extra geld, geen nieuw beleid

  •  
15-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Gemeenten die problemen hebben met Marokkaans-Nederlandse jongeren krijgen extra geld, maar weigeren specifiek beleid
Vorig jaar ondertekenden het Rijk en de 22 gemeenten een intentieverklaring. Hierin stelden ze aan te willen samenwerken bij de aanpak van het probleem. De gemeenten krabbelen nu terug. Ze zijn bang dat de plannen uiteindelijk onhaalbaar zijn. Uit voorzorg maken ze die dus niet.
14 van de 22 gemeenten zeggen geen ander beleid te voeren om de criminaliteitscijfers, schooluitval en werkloosheid bij Marokkaans-Nederlandse jongeren terug te dringen. Wel hebben ze met demissionair minister van Middelkoop de afspraak gemaakt in tweeënhalf jaar voor een dalende trend te zorgen, zo meldt Trouw.
In een rapport van het ministerie Wonen, Wijken en Integratie staat ‘ervaringen met eerdere subsidies en experimenten hebben geleerd dat men te vaak te ambitieuze verwachtingen heeft die in de praktijk niet worden gehaald’.
“Onacceptabel” noemt PvdA-Kamerlid Dijsselbloem het. De gemeenten krijgen bij elkaar 7 miljoen extra, maar er kan niet gecontroleerd worden of dit zin heeft.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.