Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mars van imams gaat de confrontatie aan met terroristen

  •  
12-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
TOPSHOT-FRANCE-ATTACK-NICE

© 2016-07-15 07:27:48 TOPSHOT - People look at a truck stand guarded by the police on the Promenade des Anglais seafront in the French Riviera town of Nice on July 15, 2016, hours after it drov

Een mars van enkele tientallen imams trekt deze week langs steden in Europa die zijn getroffen door IS-terreur. De imams willen met hun mars laten zien dat ze afstand nemen van islamitisch terreur.  Ook herdenken ze de slachtoffers van de aanslagen.
De mars is georganiseerd door de Frans-joodse schrijver Marek Halger (81), die geboren werd in Polen en ontsnapte uit het getto van Warschau, en de Frans-Tuneische Hassan Chalgoumi. Hij is imam in de Parijse voorstad Drancy.
“Elke imam hier aanwezig vertegenwoordigt minstens een paar honderd gelovigen”, zegt Chalgoumi tegen DeStandaard.  “Wij zeggen: wij zijn zo niet. Wij steunen u. Wij willen samenleven. Wij gaan de confrontatie aan met terroristen. En merk ook op dat bijna de volledige Arabische pers ons volgt. Zij zullen onze boodschap verder verspreiden.”
Op 9 juli vertrokken de imams vanuit Parijs. Na een gebed op de Champs-Elysées waar op 20 april een politieagent werd gedood, reisden de imams door naar Berlijn, Brussel, Londen en Saint-Etienne-du-Rouvray.
Vandaag herdenken de imams in Parijs de aanslagen op de Bataclan. Vrijdag zal de mars eindigen in Nice. Het is dan precies een jaar geleden nadat een vrachtwagen op de nationale feestdag ‘quatorze juliette’ inreed op een groep feestvierders. Daarbij kwamen 86 mensen om het leven. President Macron zal bij de herdenking aanwezig zijn.
Bron: DeStandaard

Meer over:

nieuws, terrorisme
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.