Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Massa-arrestatie bij Wall Street protest

  •  
02-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
nyc_300.jpg
Politie New York pakt 700 demonstranten op ... Protesten breiden zich uit
De politie van New York heeft honderden deelnemers aan een wekenlange protestactie tegen de Wall Street graaicultuur opgepakt.
De demonstranten werden wegens ‘hinderen van het verkeer’ gearresteerd toen ze over de Brooklyn Bridge liepen.
De NOS meldt:
De actiegroep ‘Bezet Wall Street’ protesteert al weken in New York. Enkele honderden mensen hebben een kamp opgeslagen in de omgeving van het beursgebouw. Het protest is gericht tegen het financiële systeem waardoor volgens de betogers arme Amerikanen het steeds moeilijker krijgen. De Amerikaanse bedrijven zouden te hebzuchtig zijn en de rijkdom zou in het bezit zijn van slechts 1 procent van alle Amerikanen.
De Huffington Post schrijft dat de demonstranten door de politie werden aangemoedigd op de rijbaan te gaan lopen. Toen ze het voetpad verlieten werden ze echter juist gearresteerd wegens betreden van de rijbaan.
De Bezet Wall Street actie, die is ontstaan uit het maatschappijkritische magazine  AdBusters , heeft geen directe politieke eisen. Ook in Washington en Los Angeles wordt inmiddels geprotesteerd.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.