Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Massa-immigratie is een mythe

  •  
10-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
344 keer bekeken
  •  
schiphol300.jpg
Tsunami blijkt, uit  cijfers van het CBS, slechts een golfje te zijn
Uit de voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het migratiesaldo afneemt. Dit in tegenstelling tot de aannames van bijvoorbeeld Geert Wilders, die spreekt over een ‘tsunami’. De immigratie is in 2010, ten opzichte van 2009, van 147 naar 150 duizend toegenomen tegenover een stijging van emigratie van 112 naar 118 duizend. Dit resulteert in een daling van het migratiesaldo van 3000.
Uit de tabellen blijkt dat de grootste immigratie plaatsvindt vanuit landen binnen de EU. Immigratie vanuit Marokko is ten opzichte van 2009 met tien procent afgenomen, vanuit Somalië met 28 procent en vanuit Irak zelfs met 43 procent. In totaal is het saldo van immigratie vanuit en emigratie naar moslimlanden met twaalf procent afgenomen, naar 6,5 duizend.
RTEmagicC_tabel424.jpg
Republiek Allochtonië heeft alle gegevens op een rijtje gezet. Over het migratiesaldo schrijven ze:
Immigratie – emigratie geeft een saldo.  Het aantal immigranten mocht dan wel zijn gestegen, het aantal emigranten steeg nog harder. Dat heeft als resultaat dat het saldo is gedaald van 34,5 naar 32 duizend.  Er kwamen dus 32 duizend mensen meer naar ons land dan dat er vertrokken.
Republiek Allochtonië: Immigratie én emigratie nemen toe
cc-foto: Marie-II

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.