13

Massa-ontslag TNT Post dichterbij

Werknemers stemmen tegen inleveren van salaris

Werknemers van TNT Post willen geen salaris inleveren om banen te redden. Daardoor lijkt de weg vrij voor de al eerder aangekondigde reorganisatie van het bedrijf.

Dat blijkt maandagavond uit een onderzoek van de vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en de Bond van Postpersoneel onder hun leden.

De werknemers van TNT die lid zijn van de vakbond, 11.000 van de 23.000, konden kiezen uit twee opties: inleveren van arbeidsvoorwaarden in ruil voor minder gedwongen ontslagen, of behoud van de huidige arbeidsvoorwaarden met duizenden gedwongen ontslagen als gevolg.

Ruim 60% van de vakbondsleden stemde tégen verslechtering van de arbeidsvoorwaarden.

Het is duidelijk dat onze leden het meer dan zat zijn en geen vertrouwen hebben in TNT”, zegt bestuurder Inge Bakker van CNV Publieke Zaak. “Ze zitten al heel lang in onzekerheid en zien geen perspectief meer. Dan is de redenatie al snel: straks lever ik loon in, maar raak ik alsnog mijn baan kwijt.”

Twee weken geleden stelde TNT Post in een brief aan de 23.000 medewerkers een loonsverlaging van 3,5% voor, in ruil voor het verdwijnen van ‘slechts’ 1.000 banen.

Met de uitslag van het referendum van de vakbonden lijkt de weg vrij om de al eerder aangekondigde reorganisatie door te voeren.

Foto: faceme (Flickr/CC)

Geef een reactie

Laatste reacties (13)