Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Massa-protest na arrestatie 'nieuwe Gandhi'

  •  
18-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
[Video] Tienduizenden Indiërs de straat op voor Anna Hazare
De straten van India zijn gevuld met demonstranten, nadat Indiase autoriteiten de anti-corruptie activist Anna Hazare hebben opgepakt. Hazare is dinsdag aangehouden bij zijn woning in New Delhi en zou donderdag vrij worden gelaten. De activist weigert de gevangenis te verlaten zonder toestemming om in hongerstaking te gaan in het Jai Prakash Memorial Park.
De Indiase politie heeft een samenscholingsverbod in het park ingevoerd, omdat zo’n 1300 activisten zich daar hadden verzameld om samen met Hazare in hongerstaking te gaan.
De anti-corruptie activist is begonnen met zijn protest na een serie corruptieschandalen binnen de Indiase overheid. Nu al wordt hij de volgende ‘Mahatma Gandhi’ genoemd. Ook Hazare baseert zijn protest op geweldloos verzet. Verder doet hij in verschijning ook denken aan zijn voorganger: Gehuld in simpele witte kleding, mét een klein brilletje op zijn neus.
Lees hier meer over Anna Hazare

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.