123

‘Massale euthanasie Nederlandse ouderen’

Republikeinse presidentskandidaat Rick Santorum ziet ze vliegen en beweert: In Nederland moet je een armbandje dragen waarop staat 'euthanaseer mij niet!'

De Republikeinse presidentskandidaat Rick Santorum staat bekend om zijn ultra-conservatieve houding. Zo is hij tegen abortus, tegen het homohuwelijk, tegen voorbehoedsmiddelen en tegen euthanasie. Om dat laatste standpunt kracht bij te zetten haalt hij Nederland aan. Santorum beweert dat in Nederland ongeveer de helft van de ouderen tegen hun wil in geëuthanaseerd worden. Om dit te ontwijken zouden ouderen zelfs speciaal uitwijken naar ziekenhuizen buiten Nederland.


Santorum is er heilig van overtuigd dat de gezondheidshervormingen van Obama zullen leiden tot meer abortus en euthanasie-mogelijkheden in alle ziekenhuizen en klinieken in de VS. In een poging de gezondheidshervormingen onderuit te halen, beweert hij:

In Nederland moet je een armbandje dragen waarop staat: euthanaseer mij niet! Want ze hebben vrijwillige euthanasie, en dat bedraagt 10 % van alle sterfgevallen in Nederland. En de helft van de mensen wordt tegen hun wil in geëuthanaseerd in ziekenhuizen. Omdat ze oud en ziek zijn. Dus oudere mensen in Nederland, gaan niet naar het ziekenhuis! Ze gaan naar een ander land. Want ze zijn bang dat ze vanwege budgetaire redenen het ziekenhuis niet meer uit komen.”

De presidentskandidaat houdt er overigens nog wel meer gekke ideeën op na. Zo is hij ervan overtuigd dat Satan Amerika heeft aangevallen en wel in verschillende fases: Eerst viel Satan de intellectuelen aan, vervolgens de Protestantse kerk, daarna was de Amerikaanse cultuur aan de beurt om tot slot de politiek kapot te maken.

Santorum hoopt het tegen president Obama op te kunnen nemen bij de presidentsverkiezingen.

Geef een reactie

Laatste reacties (123)