Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Massale steun voor plan miljonairsheffing Franse socialisten

  •  
02-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
hollande_300_01.jpg
Video: Campagne presidentsverkiezingen verhardt ... Sarkozy kiest voor op de man spelen
Bijna tweederde van de Franse kiezers ziet het plan zitten om miljonairs 75 procent belasting te laten betalen. De onverwacht enorme bijval voor het voorstel van de socialistische presidentskandidaat François Hollande is een nieuwe klap voor zittend president Sarkozy. Die laatste begint in reactie steeds wilder om zich heen te slaan.
Hollande wil een ‘rijkentaks’ op inkomens van meer dan 1 miljoen euro per jaar. Dat zou het hoogste tarief zijn in Europa en directe omgeving. Onderzoeksbureau TNS Sofres stelde vrijdag vast dat 61 procent van de ondervraagden het idee steunt. 29 procent is tegen en 10 procent heeft geen mening. Het hoogste tarief in de Franse inkomstenbelasting is nu 41 procent. Volgens Hollande zou het nieuwe tarief gaan gelden voor ongeveer 3000 belastingbetalers, die samen 200 à 300 miljoen euro per jaar verdienen.
Video: Sarkozy werd donderdag in Frans Baskenland belaagd door een woedende menigte. De president hield zijn opponent Hollande verantwoordelijk, ook al is daar geen enkele aanwijzing voor. De afgelopen week werden Franse socialisten aangevallen door extreem-rechtse aanhangers van het Front National. Hollande roept op de taal te matigen om verdere escalatie te voorkomen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.