Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Massaprotest in Rusland vanwege verkiezingsuitslag

  •  
10-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rusland_demo.jpg
UPDATE: President Medvedev stelt onderzoek in naar verkiezingsfraude ... Grootste protest sinds het einde van de Sovjet-Unie
In Moskou zijn ruim 50.000 agenten op de been om het massale protest tegen de verkiezingsuitslag in de hand te houden. In meer dan 70 Russische steden zijn vandaag acties gepland. In de oostelijke steden als Barnaoel, Tsjita, Tomsk, Krasnojarsk en Vladivostok kwamen al honderden mensen bijeen.
De demonstratie staat gepland als de grootste sinds het einde van de Sovjet-Unie, schrijft NOS. De demonstranten menen dat de verkiezingen zijn gemanipuleerd door de partij van Poetin, Verenigd Rusland.
Update zondag 19.30
President Medvedev heeft laten weten dat er een onderzoek komt naar de fraude bij de Russische verkiezingen. Duizenden Russen gingen de afgelopen weken de straat op omdat er er op grote schaal gefraudeerd zou zijn om dat partij van Medvedev en premier Poetin aan de macht te houden. Het is nog niet duidelijk of het onderzoek door een onafhankelijke partij wordt gedaan.
NOS: Protestdag Rusland van start Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.