Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Maurice de Hond komt met Steve Jobs-school

  •  
26-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
stevejobsschool_300.jpg
iPad moet onderwijs radicaal vernieuwen
Maurice de Hond neemt samen met enkele anderen het initiatief tot een nieuwe school die het onderwijs radicaal moet vernieuwen. De opiniepeiler, al sinds lang een voorvechter van de digitale revolutie, ziet met de komst van de iPad grote mogelijkheden talenten bij kinderen beter te ontwikkelen. De school voor kinderen wordt vernoemd naar Steve Jobs, de vorig jaar overleden oprichter van Apple. Volgend jaar augustus wordt gestart met basis onderwijs voor de eerste drie groepen.
Wij zijn ervan overtuigd dat de uitvinding van de iPad een nieuwe fase markeert in de interactie tussen kind en virtuele wereld. Zeer jonge kinderen kunnen intuïtief zelfs al met het apparaat overweg. Daarbij doen ze spelenderwijs vaardigheden op, die van belang zijn voor hun toekomst in de 21e eeuw. Voor het onderwijs schept dit zowel nieuwe uitdagingen als nieuwe kansen. De uitdagingen zijn om de ontwikkelingen buiten school binnen de school te benutten, te versterken en aan te vullen.
Het onderwijs dient relevant te blijven bij het voorbereiden voor deze nieuwe tijd. De kansen zijn om met gebruikmaking van deze nieuwe technologie het onderwijs tegen dezelfde of lagere kosten veel meer te richten op de individuele talenten en mogelijkheden van het kind. Daarbij moeten we ervoor zorgen, dat school, leraren, leerlingen, ouders en andere betrokkenen beter kunnen inspelen op de verdere ontwikkelingen in de toekomst.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.