Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mauro mag in Nederland blijven!

  •  
30-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
240 keer bekeken
  •  
mauro300_02.jpg
Oma Mauro Manuel meldt: hij heeft zijn verblijfsvergunning binnen … Ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt: hij mag blijven
Mauro Manuel, de asielzoeker uit Angola die vorig jaar uitgezet dreigde te worden, kan weer opgelucht ademhalen: hij heeft zijn verblijfsvergunning binnen. Dat meldt de Facebookpagina ‘Vrienden van Mauro’ op basis van de Facebookstatus van de oma van Mauro.
Na een hoop gepingpong mocht Mauro in Nederland blijven om zijn studie af te maken. Voormalig minister Gerd Leers wilde Mauro hem na afronding van zijn studie alsnog terugsturen naar Angola. Omdat Mauro voldoet aan de voorwaarden van het Kinderpardon, kan hij nu toch in Nederland blijven. Asielzoekende kinderen tot 18 jaar (en andere leden van hun gezin) die zeker 5 jaar in Nederland wonen, mogen onder bepaalde voorwaarden in Nederland blijven.
Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft inmiddels bevestigd dat Mauro afgelopen donderdag zijn verblijfsvergunning heeft gekregen.
Bekijk hier de Facebookpagina van Mauro’s vrienden

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.