60

Mauro moet terug naar Angola

De 18 –jarige asielzoeker Mauro woont al 8 jaar bij zijn pleeggezin in Limburg en sinds kort in Noord-Brabant. Hij is volledig opgenomen door het gezin. Maar Mauro moet weg bij het gezin en uit Nederland

De meervoudige kamer van de rechtbank in Amsterdam bepaalde dat Mauro mocht blijven. Uitzetting zou een schending van Mauro’s recht op bescherming in een gezinsleven zijn, zo vind de rechtbank. Maar minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) ging in beroep en won. Mauro moet dus toch terug naar Angola.

Get Adobe Flash player

De pleegouders van Mauro hebben geprobeerd hem te adopteren maar dat lukt niet omdat niet kan worden vastgesteld dat de biologische ouders – Mauro’s biologische moeder woont in Angola, zijn biologische vader is buiten beeld – akkoord gaan met de verbreking van de familieband. Mauro heeft weliswaar een moeder in Angola maar zij heeft jaren geleden afstand van hem gedaan. Van een echte moeder-zoon relatie is dus geen sprake. Voor Mauro zijn zijn pleegouders zijn echte ouders en zijn pleegbroertje zijn echte broertje. Mauro’s pleegouders en hij zien op tegen de dag dat Mauro alleen op het vliegtuig naar Angola stapt.

Kort geleden ondertekende Mauro een contract waarin hij belooft vrijwillig te vertrekken. Desondanks probeert hij met zijn vrienden nog met één laatste actie aandacht voor zijn zaak te krijgen. Defence for Children maakt zich hard voor Mauro en roept daarom iedereen op dinsdag om 13:15 uur naar het plein in Den Haag te komen. Daar trappen Mauro en zijn voetbalteam een balletje tegen kamerleden die Mauro’s actie steunen. Deze kamerleden hebben een brief ondertekend waarin minister Leers met klem wordt verzocht van zijn discretionaire bevoegdheid gebruik te maken om Mauro in Nederland te houden. Kijk hier voor meer informatie over de actie voor Mauro.

In Uitgesproken VARA een gesprek met Mauro Manuel en zijn pleegmoeder.

Geef een reactie

Laatste reacties (60)