Laatste update 21:35
74

Grap Rutte dwingt duo tot publieke verklaring over privé-leven

Premier Mark Rutte speelde met zijn grappen tijdens het Correspondents’ Dinner vooral op de man. Eén grap overschreed daarbij de grens van wat een minister-president zich kan veroorloven, vindt Jan Slagter, omroepbaas van Max. De premier maakte een opmerking op basis van een door roddelweekblad Privé verspreid verhaal dat Slagter een liefdesaffaire zou hebben met Lilian Marijnissen, dochter van voormalig SP-leider Jan Marijnissen.

Bij de SP heeft Jan Marijnissen eindelijk afscheid genomen. Zijn dochter wordt nu klaargestoomd voor de partijtop. Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep Max.

Jan Slagter, aanwezig in het publiek, kon de grap zichtbaar weinig waarderen. DJ’s van de commerciële radiozender 100% NL belden hem donderdagochtend en wisten hem dit commentaar te ontlokken:

Het enige wat ik er vervelend aan vond is dat privézaken daar werden belicht. En ik vind dat dát een minister president niet past. Dat vond ik er vreemd aan. Dat heeft hij nergens anders gedaan, en daar wel. Privé is privé en ik vond dat niet echt passen. En dan druk ik me genuanceerd uit.

Update 21:15

Jan Slagter en Lilian Marijnissen voelen zich nu gedwongen een publieke verklaring te doen over hun privé-leven. Dat melden zij donderdagavond exclusief in het AD. De opmerking van de premier dat Slagter een liefdesaffaire zou hebben met de dertig jaar jongere Marijnissen en dat hij zijn echtgenoot voor haar verlaten zou hebben is volgens het duo een keiharde leugen.

Nadat wij inmiddels dagenlang geconfronteerd worden met verhalen in de media over ons (vermeend) privéleven, voelen wij ons genoodzaakt nu hierop te reageren. Aanvankelijk hebben wij dit niet gedaan omdat we van mening zijn dat een privéleven ook privé mag zijn. En het niet nodig en niet passend is om op roddels gebaseerd op enkel ‘anoniemen bronnen’, aangaande je privéleven te reageren.

Echter, op dit moment worden ook mensen in onze directe omgeving continu geraakt door deze berichtgeving en dat vinden we onjuist. Wij geven daarom enkel om deze reden nu toch een verklaring. Wij kunnen het zowel maatschappelijk als op persoonlijk vlak met elkaar vinden en ervaren een goede vriendschap. Dit betekent echter niet dat er sprake is van een relatie. Het raakt ons dan ook dat een en ander op basis van anonieme ‘bronnen’ opgeschreven wordt en dat vervolgens mensen in onze directe persoonlijke omgeving hiermee geconfronteerd blijven worden.

Wij vinden het heel vervelend dat een en ander op deze manier in de media is verschenen en ook maar blijft verschijnen. Op verdere speculaties, vragen en insinuaties zullen wij dan ook niet meer reageren. We hopen dat een ieder hier begrip voor heeft en onze directe omgeving rust wil gunnen aangaande privézaken. 

Geef een reactie

Laatste reacties (74)