Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Maximumsnelheid alleen overdag terug naar 100 km/u

  •  
12-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
14722353768_ed842ca653_k

© cc-foto: WhiteStar401 https://flic.kr/p/oqXURE

Het kabinet gaat de maximumsnelheid op alle snelwegen terugbrengen tot 100 kilometer per uur. De verlaging is echter alleen maar van kracht tussen zes uur in de ochtend en zeven uur in de avond. VVD-fractievoorzitter Dijkhoff noemt de maatregel “niet leuk”. Het kabinet wil op deze manier de bouw van woningen en wegen doorgang laten vinden. Het kabinet wil zo bouwprojecten kunnen hervatten die stilgelegd werden nadat de Raad van State concludeerde dat de bestrijding van stikstofuitstoot niet volgens de regels verliep. Autoverkeer is een van de bronnen van stikstof.
Volgens een journalist van NRC krijt de VVD ook toegezegd dat er met Brussel gepraat gaat worden om de grenzen van Natura2000-gebieden, die bedreigd worden door de stikstofuitstoot, aan te passen.
"Rutte noemt de maatregelen volgens persbureau ANP een belangrijke stap. „Niet alle problemen zijn opgelost”, zegt de premier echter ook. „Er moet nog heel veel gebeuren.” In december moet er een groter pakket maatregelen komen. D66-leider Rob Jetten heeft het over een pakket met „verstandige” maatregelen voor de „korte termijn”. Ook hij vindt dat er „de komende tijd” nog meer moet gebeuren. Donderdag debatteert de Tweede Kamer over de stikstofcrisis."
cc-foto: WhiteStar401
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.