Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

May eist excuses van Boris Johnson om uitspraken over boerkadragende vrouwen

  •  
08-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
TOPSHOT-BRITAIN-EU-VOTE-BREXIT-JOHNSON

© TOPSHOT - Former London Mayor and "Vote Leave" campaigner Boris Johnson attends a press conference in central London on June 24, 2016. Boris Johnson, who spearheaded the successful campaign f

De druk op de voormalig minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson om excuses te maken voor zijn meeste recente uitspraken neemt toe in het Verenigd Koninkrijk. Johnson sprak zich maandag in zijn column voor The Daily Telegraph uit tegen een verbod op gezichtsbedekkende kleding zoals nikabs en boerka’s, terwijl hij tegelijkertijd fel uithaalde naar vrouwen die de kleding dragen. Hij schreef:
"Het is volkomen belachelijk dat mensen ervoor kiezen om erbij te lopen als een wandelende brievenbus of een bankrover."
Een groot deel van zijn Conservatieve collega’s viel vervolgens over hem heen en premier Theresa May eiste zelfs excuses van Johnson, omdat ‘we ons in Groot-Brittannië niet bemoeien met wat vrouwen aantrekken’:
De Conservatieve parlementariër Sayeeda Warsi beschuldigde Johnson ervan dat hij met zijn opmerkingen zou bijdragen aan een klimaat waarbij geweld tegen moslima’s als acceptabel wordt gezien, waardoor de kans erop toeneemt.
Het is opvallend dat Theresa May, die ook binnen haar eigen partij zwaar onder vuur wordt genomen door muitende ‘Hard Brexit’-aanhangers als Johnson, Rees-Mogg en Gove, zoveel publieke steun krijgt van haar collega’s. Door de naderende dreiging van een ‘No Deal Brexit’ staan de Tories onder zware druk om het land voor een potentiële ramp te behoeden en lijkt het geduld voor de eindeloze machtsspelletjes van de ‘Bad Boys of Brexit’ uitgeput.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.