Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

May met lood in de schoenen terug naar Brussel

  •  
09-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BRITAIN-VOTE

© 2017-06-09 13:53:11 Britain's Prime Minister and leader of the Conservative Party Theresa May, (L), accompanied by her husband Philip, leaves after delivering a statement outside 10 Downing S

Volgens de Britse krant The Sunday Times is de Britse premier Theresa May van plan om de stemming in het Lagerhuis over de Brexit-deal uit te stellen, zodat ze in Brussel een zoveelste laatste poging kan doen om er betere voorwaarden uit te slepen voor het Verenigd Koninkrijk. De EU heeft echter al verschillende keren aangegeven dat een betere Brexit-deal niet mogelijk is. Verwacht wordt dat May vandaag aan zal kondigen dat de stemming wordt uitgesteld, schrijft de krant na gesprekken met ‘ministers en adviseurs’.
De stemming over de huidige deal stond voor dinsdag op de agenda, maar alles wijst erop dat de premier onvoldoende steun heeft om het akkoord in zijn huidige vorm door het parlement te loodsen.

Meer over:

eu, theresa may, nieuws, vk, brexit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.