Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mazelenuitbraak op Urk

  •  
25-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
800px-Urk_harbor
Op Urk zijn de mazelen uitgebroken. Dat meldt Omroep Flevoland dinsdag. De GGD heeft bij 1 volwassene en 9 kinderen de uiterst besmettelijke ziekte vastgesteld.
Omroep Flevoland schrijft:
"De GGD bekijkt of het nodig is om de mensen die in contact zijn geweest met de patiënten in te enten of antistoffen toe te dienen. Daarbij gaat de aandacht in eerste instantie uit naar kwetsbare groepen, zoals baby’s, zwangere vrouwen en mensen met een verstoord afweersysteem."
Maandag liet het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in hun jaarlijkse rapport opgelucht weten dat voor het eerst sinds 2010 de landelijke vaccinatiegraad niet verder is gedaald. De norm is 95 procent, maar voor mazelen was die vaccinatiegraad de afgelopen jaren gedaald tot 92,2 procent. Op Urk was in 2017 deed slechts 54 procent van de kinderen mee aan het rijksvaccinatieprogramma waarin onder andere het vaccin tegen mazelen wordt toegediend. Dat percentage daalt op Urk nog elk jaar.
cc-foto: Markus Bernet
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.