Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mbo-diploma daalt in waarde

  •  
20-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
mbojongere_300.jpg
Onderwijsinspectie: niveau mbo-examens is slecht
De examenkwaliteit bij bijna een op de drie mbo-opleidingen is onvoldoende. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie van het Onderwijs. In hun verslag schrijven de onderzoekers dat 37 procent van alle mbo-examens in 2009 beneden peil was. De onderwijsinspectie vindt dat onvoldoende.
Hoofdinspecteur beroepsonderwijs en volwasseneneducatie Rick Steur zegt in een persbericht : “In het mbo zijn instellingen verantwoordelijk voor de kwaliteit van hun examens. Dat is een grote verantwoordelijkheid. We zien de verbeteringen en inspanningen van de sector maar hebben ook zorgen. Verbetering van de examenkwaliteit is van groot belang om de waarde van het diploma te blijven garanderen.
Mbo-opleidingen dragen zelf de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van hun examens. Ze kunnen er voor kiezen om toetsen in te kopen, of ze zelf te maken. De mbo-raad roept nu de inspectie op om extern ingekochte examens niet achteraf, maar vooraf te toetsen. 

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.