Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mcdonalds wil verantwoord bioburgers bakken

  •  
25-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_maccied_01.jpg
Fastfoodketen tracht nieuw tijdperk in te luiden met duurzame snacks
De Duitse Mcdonalds gaat van 1 oktober tot en met 18 november experimenteren met een nieuwe bioburger, ‘McB’. Het fastfoodrestaurant probeert al langere tijd de dalende verkoop te bestrijden door duurzamer te worden.
De nieuwe baas van Mcdonalds, Steve Easterbrook heeft het streven om het restaurant tot een ‘modern en progressief hamburgerrestaurant’ te maken. De winst en omzet zijn de afgelopen jaren flink gedaald door de ophef rondom de productie en de ingrediënten van het eten van de fastfoodketen.
De McB wordt in Duitsland geïntroduceerd omdat naast de Verenigde Staten daar de grootste markt voor biologisch eten schijnt te zijn. De burger bestaat uit vlees van biologische Duitse en Oostenrijkse boerderijen, donker brood, tomaat, augurk, lollo bionda sla, rode uit, saus en Edammer kaas.
Easterbrook heeft eerder deze maand vlees dat schadelijk is voor mensen – door gebruik van antibiotica of groeihormonen – in de ban gedaan. Daarnaast zijn 16.000 restaurants in de VS van legbatterij- naar scharreleieren overgestapt. Of Mcdonalds hiermee een glansrijke biologische toekomst tegemoet gaat of aan kortstondige imagoverbetering doet, moet nog maar blijken.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.