Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Medewerkers Fox News deden zich online voor als Fox-fans

  •  
21-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fox300
PR-medewerkers hadden speciale internetverbindingen en tot wel 100 online aliassen
Fox News, de zwaar conservatieve nieuwszender in de Verenigde Staten, laat zich graag voorstaan op haar ‘Fair and Balanced’ berichtgeving. Op de zender, die onderdeel is van het media-emporium van Rupert Murdoch, wordt vaak fel uitgehaald naar alles wat links of progressief is. Het incasseren van kritiek, bleek echter wat moeilijker op te brengen. PR-medewerkers hadden er namelijk een dagtaak aan om op allerlei negatieve, of zelfs neutrale, berichten over Fox News te reageren als waren het echte fans, met pro-Fox News rants.
Om te voorkomen dat de vele tientallen aliassen die een medewerker online onderhield naar Fox News of News Corp te herleiden waren, hadden medewerkers eigen draadloze netwerken of zelfs een ouderwetse inbelverbinding tot hun beschikking. Dat schrijft NPR mediacorrespondent David Folkenflik in zijn nieuwe boek over Rupert Murdoch. ‘Murdoch’s World: The Last of the Old Media Empire’ verschijnt morgen in de Amerikaanse boekwinkels.
cc-foto: Truthout.org  en Greg

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.