Laatste update 20:38
10

Medewerkers Lush geïntimideerd door ex-agenten na campagne tegen wangedrag agenten

Nadat medewerkers van de cosmeticaketen Lush zijn geïntimideerd door voormalige agenten heeft het hoofdkantoor besloten een campagne tegen wangedrag van undercover agenten af te blazen. In 104 vestigingen van de winkel hingen posters waarin het concern zich uitsprak tegen bepaalde acties van undercover agenten.

Om te infiltreren in politieke groepen knoopten de agenten intieme relaties aan met vrouwen uit die groepen, terwijl ze zelf getrouwd waren en kinderen hadden. Dit hielden ze geheim voor hun vrouwen. Sommigen leidden zo’n bizar dubbelleven dat zelfs vrouw en kinderen niet wisten wat de echte identiteit was van hun echtgenoot en vader. Enkele ex-vrouwen en een zoon die al jaren geleden het contact met zijn vader heeft verbroken, steunen de actie van Lush. De campagne leidde sowieso tot veel steunverklaringen op Twitter, zoals blijkt uit deze tweet van Lagerhuislid John McDonnell:

Inmiddels hebben de intimidaties van voormalige agenten slechts een averechts effect en komt er steeds meer naar buiten over wat de zogenaamde ‘spycops’ zoal uitspookten. Zo had een undercover agent, ene Bob Lambert, een relatie met een activiste met de naam Jacqui in de jaren tachtig. Ze kregen een zoon, maar na de undercover operatie verliet Lambert hen allebei. Decennia later ontdekten de twee bij toeval pas wie hij echt was.

Bron: The Guardian

Cc-foto: Charlie Hoppner

 

Geef een reactie

Laatste reacties (10)