68

Media verspreiden onzinverhaal over uithuiszetting om vluchtelingen

'Het is helemaal niet de bedoeling dat de vrouw uit huis wordt gezet'

Meedere media in binnen- en buitenland maken melding van de Duitse vrouw Gabrielle Keller die na 23 jaar uit haar huis wordt gezet om plaats te maken voor vluchtelingen.
De redactie van Joop belde met de gemeenteraad van het Duitse Eschbach om te achterhalen hoe de vork in de steel zit. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat het niet de bedoeling is dat de vrouw uit huis zal worden gezet.

Hoewel de vorige burgemeester – de huidige burgemeester bekleedt pas sinds 1 augustus zijn ambt – wel gebruik wilde maken van de clausule in het anti-kraakcontract, wil deze burgemeester dat liever niet. Op 22 oktober volgt een raadsvergadering waarna een definitief besluit zal worden genomen. De woordvoerder onderstreept nadrukkelijk dat de inzet van de vergadering is dat de vrouw in haar woning mag blijven.

De gemeente Eschbach heeft te weinig veldbedden beschikbaar om de vluchtelingen de komende winter op te kunnen vangen. Daarom wordt er gezocht naar alternatieve mogelijkheden. Hiervoor zal onder andere worden gekeken naar leegstaande appartementen die in bezit zijn van de gemeente. Het appartement dat Keller huurt valt onder een anti-kraakregeling, waar zij inmiddels 23 jaar gebruik van heeft kunnen maken. In het contract staat een clausule opgenomen dat de gemeente het appartement weer terug kan vorderen wanneer dat nodig wordt geacht. Hoewel de vorige burgemeester dus had besloten dat dit inderdaad het geval is, komt de huidige burgemeester daar nu op terug. 

Geef een reactie

Laatste reacties (68)