Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mediamarkt slaat de plank mis met seksistische advertentie

  •  
17-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
196 keer bekeken
  •  
mediamarkt300.jpg
Op internationale secretaressedag adverteert Mediamarkt met ladyshave ... Begeleidende tekst: 'Hou je secretaresse extra kort vandaag!'
Donderdag 17 april is Internationale Secretaressedag. De functie van ‘secretaresse’ kan door zowel een man als een vrouw worden vervuld, zonder dat de term verandert (nee, secretaris is niet de mannelijke versie van secretaresse), maar bij de Mediamarkt weten ze dat niet. Daar denkt men dat tot op de dag van vandaag alleen vrouwen ploeteren om hun ‘bazen’ te helpen met het uitvoeren van hun werk. An sich al iets om je wenkbrauwen te doen fronzen, maar ze weten het bij de winkelketen nog bonter te maken. Om al die vrouwen eens in het zonnetje te zetten, adviseert de keten niet hen een bloemetje of bonbons te schenken, maar een Carmen Ladyshaver. Met als slogan: ‘Houd je secretaresse extra kort vandaag!’
De advertentie is de Mediamarkt op veel kritiek komen te staan. De ene na de andere twitteraar valt over het ‘ludieke’ aanbod.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2014-04-17_om_18.22.05.png
Zoals gewoonlijk in ieder seksisme-debat, wordt het aanbod van de Mediamarkt meteen vergoelijkt en worden zij die terecht kritiek hebben weggezet als jankerds. Zo tweet ene Thijs:
@feaverhoeven nee ik zeg toch niet dat de grap grappig is maar ze bedoelen het als een grap dus dan hoef je niet meteen te huilen”
RTEmagicC_mediamarktseksisme300.jpg

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.