0

Meer abortussen in landen met abortusverbod

In Oost-Europa bijna vier keer zo veel zwangerschapsbeƫindigingen in vergelijking tot West-Europa

Uit een onderzoek is gebleken dat er meer abortussen worden gepleegd in landen waar zwangerschapsbeëindiging verboden is, dan in landen waar abortussen legaal mogelijk zijn. Dat schrijft TIME Magazine. Vanwege het verbod wordt bijna de helft van alle abortussen in sommige landen onder gevaarlijke omstandigheden gepleegd.

Anti abortus
Experts menen dat het hogere abortuscijfer niet ligt aan het verbod op abortus. Landen die zwangerschapsbeëindiging mogelijk maken hebben daarnaast vaak ook goede anticonceptievoorzieningen.

De hoeveelheid abortussen is tussen 2003 en 2008 stabiel gebleven op zo’n 28 abortussen per 1000 vrouwen in de leeftijd tussen 15 en 44. In totaal gaat het over 43,8 miljoen abortussen. In 2008 zijn 47000 vrouwen overleden als gevolg van een onveilige abortus. Zo’n 8,5 miljoen vrouwen kreeg te maken met serieuze medische complicaties.

In West-Europa ligt het aantal abortussen op twaalf per 1000 vrouwen. In Oost-Europa pleegde 43 op de duizend vrouwen een abortus. In Noord-Amerika ligt het getal op 19 op de duizend.

Time: Abortions Are More Common in Countries that Outlaw Them

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (0)