13

Meer bombrieven in VS: ook Joe Biden, Robert de Niro slachtoffer

De politie in New York City doet onderzoek naar een bom die per post was verzonden aan Robert de Niro. De acteur, die zich geregeld openlijk en fel uitspreekt tegen Donald Trump en diens beleid, ontving de bom in een restaurant waar hij eigenaar van is. De Niro zelf was op dat moment niet in het pand aanwezig. Ook is er een pakket met daarin een bom onderschept geadresseerd aan Joe Biden, vicepresident onder Barack Obama. Dat pakket was retour afzender gestuurd en nooit bij Biden aangekomen.

Met de bommen gericht aan Joe Biden en Robert de Niro, staat het totaal nu op tien stuks. Alle bommen werden verzonden aan critici van de Amerikaanse president. Woensdag werden er ook bommen aangetroffen in de post van Barack Obama, Hillary Clinton, CNN, oud-CIA-directeur John Brannon, oud-minister van Justitie Eric Holder en parlementslid Maxine Waters. Dinsdag al werd bij het huis de Hongaars-Amerikaanse filantroop George Soros een explosief gevonden. Dat werd door een medewerker van Soros in het bos neergelegd, waarna de opruimingsdienst de bom gecontroleerd tot ontploffing bracht.

Wie achter de bombrieven zit is vooralsnog niet bekend. Volgens Amerikaanse media zijn de bompakketten echter ‘zeer amateuristisch’ en is het een kwestie van tijd voor de dader achterhaald is. Nadat Donald Trump werd ingelicht over de bommen aan het adres van zijn felste critici, besloot hij de media de schuld te geven van ‘de woede in de maatschappij’.

cc-foto: Josh Jensen

Geef een reactie

Laatste reacties (13)