78

Meer coronadoden door desinformatie Fox News-presentator Sean Hannity

Niet alleen Donald Trump bagatelliseerde het coronavirus aanvankelijk, ook diverse conservatie radio- en tv-beroemdheden meenden dat er geen enkele reden tot zorg was. Zo maakte Fox News-presentator Sean Hannity de ‘linkse media’ belachelijk omdat zij waarschuwden voor Covid-19. “Er zijn nul doden gevallen in de VS”, hield hij zijn kijkers voor.


Video niet zichtbaar? Verander je cookie-instellingen of klik hier.

Hannity’s onderschatting van het coronavirus heeft desastreus uitgepakt, constateren vier economen. Uit hun onderzoek blijkt dat de kijkers van Hannity minder maatregelen namen om besmetting te voorkomen dan de kijkers van zijn collega Tucker Carlson, die wel wees op het coronagevaar. Dat schrijft Vox.

In gebieden waar mensen zichzelf vaker blootstellen aan het programma van Hannity blijkt het aantal infecties en sterfgevallen hoger te liggen dan in gebieden waar mensen juist vaker naar Carlson kijken, schrijven de onderzoekers. Sinds half maart, toen Hannity als een blad aan de boom omdraaide en wel begon te waarschuwen voor het coronavirus, nemen de verschillen overigens weer af.

cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (78)