Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meer dan 20.000 voor Zweedse 'Manifestatie voor de Vrede'

  •  
09-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-04-09 om 23.45.40
In Stokholm zijn ruim 20.000 Zweden – volgende de organisatie zelfs 50.000 – op straat gegaan om de aanslag van twee dagen geleden te herdenken. Op social media was opgeroepen tot de herdenking, die vier doden en vijftien gewonden eiste.
De herdenking, die ‘de manifestatie voor de vrede’ werd genoemd, ging gepaard met een minuut stilte. Ook maakte de burgemeester van Stockholm, Karin Wanngård, een toespraak. ‘Dit is onze stad. Een stad waar we trots op zijn en waar we van houden’ zei de burgermeester. Ze pleitte voor het behoud van een open stad, die houdt van democratie en tolerantie. ‘De angst mag hier niet regeren, de terreur mag niet winnen.’
Een van de organisatoren schrijft op Facebook: ‘Tienduizenden mensen zijn naar buiten gekomen en hebben hun hart geopend, en solidariteit en bezorgdheid geuit.” Volgens de politie was deze bijeenkomst een recordopkomst. Onder de hashtags #OpenStockholm en #Kärleksmanifestation werden posts gedaan op sociale netwerken:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.