Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meer dan 400 Duitsers nemen asielzoekers in huis

  •  
07-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rw300.jpg
Duits stel lanceert website waarmee het vluchtelingen aan Duitsers koppelt die hen wel in huis willen nemen
Net als Nederland heeft ons buurland Duitsland te maken met een groeiend aantal asielzoekers. Het land weet niet zo goed waar het de asielzoekers moet onderbrengen. In de stad Schwerte, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, opperde men daarom maar dat de asielzoekers in de barakken van een oud nazi concentratiekamp moesten verblijven. Mareike Geiling en haar vriend Jonas Kakoschke kwamen met een ander idee: waarom openen we onze deuren niet voor de asielzoekers?
Het koppel lanceerde de website Refugees Welcome, waar asielzoekers worden gekoppeld aan mensen die hun graag in huis willen nemen. Inmiddels hebben al meer dan 400 Duitsers en Oostenrijkers zich aangemeld. Geiling en Kakoschke zelf namen als eerste een vluchteling uit Mali in huis. Dankzij donaties kunnen ze de kosten voor huur en gebruik van alle faciliteiten à 400 euro dekken. Verder koken ze gezamenlijk en verdelen ze de huishoudtaken.
Bezoek hier de Engelstalige website

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.