Laatste update 11:59
4

Meer dan 600 vermisten bij Californische bosbrandramp

Het aantal personen dat vermist wordt in Californië vanwege de zogeheten Camp Fire-bosbranden is sinds woensdag met ruim vijfhonderd gestegen. Van 631 mensen is onbekend waar ze zijn. Er zijn 63 dodelijke slachtoffers geborgen. Bijna 10.000 huizen zijn door de branden, de grootste uit de geschiedenis van de staat, verwoest. Meer dan 50.000 mensen zijn geëvacueerd.

President Trump, die in een eerste reactie op de dodelijke branden de staat Californië de schuld gaf vanwege achterstallig bosonderhoud, wil het rampgebied zaterdag bezoeken. Zijn verwijt bleek, niet geheel verrassend, niet alleen harteloos maar de plank ook volledig mis te slaan. Het bosonderhoud in de staat is in handen van een federale overheidsdienst, waar de regering Trump stevig op bezuinigd heeft.

De dodelijke bosbranden zorgen tot in de verre omtrek voor problemen. De lucht is door de rook zo ernstig vervuild dat deze een gevaar voor de gezondheid vormt. Er is een run op zuurstofmaskers, activiteiten in de open lucht worden ontraden.

Geef een reactie

Laatste reacties (4)