Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meer doden en gewonden bij aanvallen met semiautomatische wapens

  •  
11-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
4920798284_644b86ee30_z
Als in de Verenigde Staten een aanvaller een semiautomatisch wapen gebruikt, ligt het gemiddelde aantal doden en gewonden aanzienlijk hoger dan bij andere wapens. Dit blijkt uit een nieuwe studie van 248 schietincidenten dat werd gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association. Bij een schietincident kwamen gemiddeld 4,25 mensen om en raakten 5,48 mensen gewond. Bij handwapens of andere type vuurwapens, lag dat gemiddelde op 2,5 doden en drie gewonden. Bij de vele schietincidenten waar meerdere doden en gewonden vielen, werd vaak gebruik gemaakt van semiautomatische wapen, zoals de AR-15.
De cijfers zijn ijzingwekkend en het is niet zo verwonderlijk dat er al jaren een discussie woedt over het uitbannen van semiautomatische wapens. Hoewel conservatieve politici vasthouden aan het vrije wapenbezit, is er steeds meer draagvlak voor strengere wapenwetten. Zo bleek eerder dit jaar uit een onderzoek van CNN dat inmiddels 68% van de geregistreerde kiezers voor strenger toezicht is.
Cc-foto: Tup Wander
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.