6

Meer kinderen naar Sinterklaasbank

'Armoede blijft een probleem. De crisis is nog niet voorbij'

Het aantal gezinnen dat geen geld heeft om Sinterklaas te vieren neemt toe. Op steeds meer plekken worden sinterklaasfeesten georganiseerd voor de kinderen uit deze gezinnen, zoals door de stichting Hart voor Sint. ‘Armoede blijft een probleem. De crisis is nog niet voorbij en er zijn ook zoveel gezinnen die we niet bereiken’, zegt Samantha Hazes van Hart voor Sint bij Omroep Gelderland.


Sinterklaas Bestaat, Stichting Hart voor Sint, de Sinterklaasbank; ze organiseren sinds enige jaren sinterklaasvieringen voor kinderen en ouders die zich dat zelf niet kunnen veroorloven. Volgens de organisaties neemt hun aantal nog altijd toe. Dat meldt Omroep Gelderland zaterdag.

Samantha Hazes van Hart voor Sint:

Armoede blijft een probleem. De crisis is nog niet voorbij en er zijn ook zoveel gezinnen die we niet bereiken

Yolanda Edens van het Rode Kruis Nijmegen, dat samenwerkt met het studentennetwerk Sinterklaas Bestaat, beaamt dit:

We hebben altijd volle bak, elk jaar. Je ziet nu ook wel dat het niet meer alleen kinderen zijn uit achterstandswijken. Er zijn inmiddels veel meer gezinnen die het niet kunnen bolwerken

Ook de Sinterklaasbank die in 2008 in de Randstad werd opgericht groeide snel. Het eerste jaar werkte de stichting samen met de voedselbank Naarden Bussum. In 2010 waren er al elf uitgifteposten in Nederland en in totaal hebben er toen zo’n 250 kinderen een cadeau ontvangen. In 2011 verdubbelde dit aantal naar ruim 500. In 2012 bestond de Sinterklaasbank 5 jaar en zorgde zij voor pakjes voor zeker 1000 kinderen. Dit jaar zijn dat er naar verwachting tussen de 3000 en 3500 kinderen, aldus Omroep Gelderland. 

Omroep Gelderland: Meer kinderen afhankelijk van Sinterklaasbank

Geef een reactie

Laatste reacties (6)