30

‘Meer macht voor ouders op school’

PvdA komt met actieplan om ouders meer rechten te geven ... Partij pleit voor landelijk steunpunt en meer invloed van medezeggenschapsraad op school ...

Juristen, adviseurs, besturen; scholen zijn tot de tanden toe bewapend om de invloed van ouders te beperken. En dat moet afgelopen zijn, vindt de PvdA. De partij wil dat ouders meer invloed krijgen op school. Om dat voor elkaar te krijgen, moet de medezeggenschapsraad meer macht krijgen, moet er een landelijk steunpunt voor ouders komen en moeten raden van toezicht meer aandacht krijgen voor de rol van ouders. Dat stelt Tweede Kamerlid Metin Çelik in een actieplan dat vandaag wordt gepresenteerd.

‘Helaas ervaren ouders vaak dat hun rechten onvoldoende zijn geborgd als zij willen opkomen voor hun kind’ aldus Çelik

In het nieuwe actieplan wordt onder andere gepleit voor een landelijk steunpunt. Daar kunnen bestaande belangenorganisaties voor ouders zich bij aansluiten om bestaande deskundigheid te bundelen. Ook vindt de PvdA dat er in iedere gemeente een ombudsman voor onderwijsklachten moet komen. Die kan scholen en ouders helpen klachten goed af te handelen.

Trouw: Ouders moeten sterkere positie in onderwijs krijgen

Lees ook op Joop: Uw kind hier op school? Eerst even tekenen

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (30)