Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meer Nederlanders overlijden aan dementie dan aan longkanker

  •  
10-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dementie300.jpeg
Uit cijfers van het CBS blijkt dat minder mensen aan een hartinfarct overlijden
Dementie was in 2014 dodelijker dan longkanker. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. In totaal stierven er 12.500 Nederlanders aan dementie. Daar tegenover stonden 10.000 personen die stierven door longkanker. De meeste personen die sterven aan dementie zijn vrouw (70%). De stijging in het aantal mensen dat sterft aan dementie is te verklaren door de toenemende vergrijzing van Nederland.
Hartinfarct Vorig jaar stierven er minder mensen aan een hartinfarct. De kans op een hartinfarct is inmiddels 0,05 procent. De preventie wordt steeds beter en ook de nazorg. Wel lopen vrouwen en mannen tegenwoordig bijna evenveel kans op een hartinfarct.
Wanneer alle soorten kanker samen worden opgeteld, sterven er meer mensen aan kanker dan aan dementie (in totaal 43.000). 
De afgelopen jaren werd er in reclames meer aandacht besteed aan dementie en wat het voor de dagelijkse praktijk van mensen kan betekenen.
Cc-foto: McBeth

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.