Laatste update 13:14
13

Meer vragen over dood Epstein na lijkschouwing

Lijkschouwing op het lichaam van de rijke zedendelinquent Jeffrey Epstein – die van het weekend dood werd aangetroffen in zijn cel – wijst uit dat er meerdere breuken in zijn nekbotjes aanwezig waren. Met name de breuk van het tongbeen (hyoid bone), een botje bovenaan het strottenhoofd, roept vragen op omdat dergelijke breuken vaker worden aangetroffen bij lichamen die door verwurging om het leven zijn gekomen, dan bij zelfdoding door verhanging. Dat meldt de Washington Post.

Volgens experts is het wel degelijk mogelijk dat het tongbeen breekt bij zelfverhanging, vooral als de persoon in kwestie ouder is, maar ze komen vaker voor in gevallen van wurgmoord. De hoofdpatholoog-anatoom van de stad New York, Barbara Sampson, voerde afgelopen zondag sectie uit op het lichaam, maar registreerde de doodsoorzaak als ‘in afwachting van verder onderzoek’. De organisatie van Sampsom gaf verder geen commentaar op de verwondingen die bij Epstein werden aangetroffen.

Eerder werd al bekend dat bewakers van het Metropolitan Correctional Center, waar Epstain in bewaring zat, afweken van het protocol en de gedetineerde niet goed in de gaten hielden. Gevangenispersoneel had al uren niet meer naar Epstein omgekeken toen hij werd gevonden in zijn cel. Volgens betrokken bij het onderzoek van Sampson, die op basis van anonimiteit spraken met de Washington Post, wordt naarstig gezocht naar meer informatie uit de gevangenis over de uren voorafgaand aan zijn dood. Te denken valt daarbij aan camerabeelden van de gang buiten zijn cel, om te zien of iemand gedurende de nacht zijn cel heeft betreden, een toxicologisch rapport en getuigenissen van bewaarders en medegevangenen.

In dit bericht gaat het over zelfdoding. Mocht je daar vragen over hebben of behoefte te hebben om er over te praten, bel 0900-0113 of bezoek 113.nl.

Illustratie: Anatomy & Physiology, Connexions Website.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)