Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meer woningcorporaties onder druk

  •  
03-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-nieuwbouw_Almere_300.jpg
Corporaties worden gecontroleerd op riskante investeringen ... De helft zal maatregelen moeten nemen
Een flink aantal woningcorporaties moet snel maatregelen treffen, omdat er verscherpt wordt gecontroleerd op het bezit van derivaten. Dat schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag. Dat blijkt volgens de krant uit onderzoek van de krant naar de jaarrekening 2011 van diverse corporaties die klant zijn bij KPMG. Eerder raakt Vestia al diep in de financiële problemen door derivaten.
Volgens het FD moet de helft van de 32 gecontroleerde corporaties actie ondernemen, waardoor de resultaten lager uitpakken. In twee gevallen, bij woningcorporatie Portaal (56.000 woningen) en naar verluidt bij de Rotterdamse Stichting Humanitas Huisvesting (2000), leidt de scherpere controle zelfs tot aanpassingen in de al goedgekeurde jaarrekening over boekjaar 2010. Ook andere grote accountants doen nader onderzoek bij ‘hun’ corporaties. Daar worden eveneens afwaarderingen verwacht.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.